TERMÉKEK
TANFOLYAMOK
SZALON
szakmai webshop
www.baalbekwebshop.hu

lakossági webshop
www.profikozmetikumok.hu
 

Iratkozzon fel
HIRLEVELÜNKRE

lakossági
szakmai
Sminktetováló tanfolyam

3+3 napos: 290 000 Ft készülék vásárlás esetén

Bővebben >>>  


Kérdések és hasznos tudnivalók a sminktetoválásról


Kaphatok-e valamilyen betegséget vagy fertőzést a sminktetoválás során?

Abban az esetben, ha a szakember betart minden higiéniai szabályt, teljesen veszélytelen, nincs tartós egészségügyi kockázata. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy - mint ahogy minden természetes anyag esetén is létezik egyéni érzékenység - exra immunrekacióval válaszol a szervezet. Ezek közül a leggyakoribb a szájtetoválást követően a herpesz kialakulása, illetve nagyon ritkán felléphet hőemelkedés vagy a láz az eljárást követő néhány napban. 

Mik ezek a higiéniai szabályok?
Minden eljárásnál új, steril tűt kell használni, amit a vendég szeme előtt bont ki a kozmetikus a darabonkénti, steril csomagolásból. Tűt eltenni, még ugyanannak a vendégnek sem szabad. Ne fogadjon el olyan ajánlatot, hogy hazaviheti a tűt, vagy látja, csak az Ön nevére teszem el a tűt stb. Mindezt szigorúan tilos, és egészségre veszélyes!

Győződjön meg róla, hogy a szakember steril festéket használ. Ön előtt, eredeti csomagolásból önti ki a festéket és még az Ön használt festékét sem teszi el a következő alkalomra csak Önnek. Gondoljon bele, hogy 1-2 hónap alatt a festékbe keveredett vér és testnedv bomlásnak indul, és nagyon csúnya fertőzés vagy betegség lehet a következménye.

Kozmetikusa használjon mindig gumikesztyűt attól a pillanattól, ahogy tűvel érinti a bőrét. Még a legjobb ismerősénél sem lehet benne biztos, hogy nem hordozója-e valamilyen vér útján fertőző betegségnek.

A sminktetoválás során minden olyan felületet, amit a kozmetikus megérinthet az eljárás közben (ágy, lámpa, készülék. ) le kell fóliázni egyszerhasználatos védőfóliával, amit rögtön a sminktetoválás után el kell távolítani.

Ha nem biztos benne, kérdezzen rá kozmetikusára, hogy fertőtlenítette-e a készüléket a legutóbbi használat után.

Okozhat allergiát vagy más betegséget a tetováló festék?
Még ma is vannak forgalomban olyan festékek, ami egészségre káros, rákkeltő anyagokat tartalmaznak. Önnek joga van meggyőződni róla, hogy a kozmetikusa által használt festék bevizsgált-e, és rendelkezik-e a szükséges bizonyítvánnyal. A minősített festékek nem okoznak ilyen jellegű problémát. Ritka esetben előfordulhat egyéni érzékenység a sminktetováló festék valamelyik összetevőjével kapcsolatban. Ha felmerül ennek a gyanúja, kérhet előzőleg a szakembertől allergiapróbát. Az allergia próbát a fül mögött steril tűvel a kiválasztott festékkel kell elvégezni, és 24 óra múltán ellenőrizni a tesztelt területet. Amennyiben bepirosodik a bőr, nem javasolt az adott festékkel elvégezni a sminktetoválást. Ez esetben lehet próbálkozni más összetételű festékkel, amit szintén tesztelni kell használat előtt.

Hány alkalom szükséges?
A sminktetoválás általában két alkalomból áll. A második alkalom nem igazából javítása, inkább véglegesítése az első alkalomnak. Minden esetben kérdezzen rá a szakembertől, hogy a megállapodott ár hány alkalmat tartalmaz, így nem érheti Önt meglepetés.

Két kezelés között hány napnak, kell eltelnie?
Az első és második alkalom között legalább 1 hónap, de maximum 3 hónap telik el.

Meddig tart a sminktetoválás elkészítése?
Ellentétben azzal, amit a sminktetoválásról tartanak, és ahogyan sokan készítik, a legtöbb sminktetoválás az első tűszúrástól az utolsó tűszúrásig 30-50 perc alatt elkészíthető. Természetesen az előkészületekkel, a forma felrajzolásával együtt ennél több, kb. 2 -3 óra a teljes elkészítés ideje.

Mennyi az élettartama a sminktetoválásnak?
A sminktetoválás 2-3 évig tart, így a divat és az egyéni ízlés változásának megfelelően időről-időre változtatható. Ha Önnek teszik az elkészült sminktetoválása, akkor érdemes 1-2 éven belül átüttetni, amennyiben változtatni szeretne a formán, érdemes megvárni még elhalványodik, és új formát lehet rajzolni.

Mi a különbség a sminktetováló gépek között?
A profi sminktetováló gépeknél a tű mozgása sokkal precízebb, a tű le -fel mozgása mellett az oldalirányú rezgés minimális, így kisebb a fájdalomérzet eljárás közben, kevésbé roncsolja a bőrt, és egyenletesebben juttatja a bőrbe a festéket. Egy jó minőségű high-tech készülékkel a smintetoválás után képződött seb sokkal hamarabb gyógyul, és a végeredmény szebb, egyenletesebb szín, mint az egyszerűbb géppel készült sminktetoválásoknál.

A következő képen egy összehasonlítás látható, mely a Dream Liner high-tech sminktetováló készülék kéziegységével, és egy egyszerű sminktetováló géppel húzott vonalat hasonlítja össze. A tízszeres nagyításon jól látható, hogy a Dream Liner sminktetováló készülék kéziegysége nagyon finoman nyitja meg a bőr pórusait, redukálva ezzel az ödémát és a szükségtelen pigmentkimosódást, és sokkal egyenletesebb festékbevitelt tesz lehetővé.

Sminktetoválás kép             Sminktetoválás kép 2

Kiválaszthatom a formát? Honnan fogom tudni, hogy milyen lesz a végeredmény?
Tetoválás előtt először megrajzoljuk az Ön arcához leginkább illő szemöldök-, szem vagy szájkontúr-formát, és ha Ön elégedett az eredménnyel, akkor jöhet a munka. A felrajzolást a tetoválás megkezdése előtt mindaddig lehet módosítani, még egy Önnek is tökéletesen tetsző forma kialakul.

Mindenkinek készíthető sminktetoválás?
Vannak kizáró okok - kontraindikációk - melyeket komolyan kell venni. Néhány esetben teljesen le kell mondani a sminktetoválásról, más esetekben pedig meg kell várni még a kizáró ok elmúlik.

Általánosan kizáró okok, amely miatt le kell mondani a sminktetoválásról:
A sminktetoválásnak van néhány kizáró tényezője, kérjük a kontraindikációkat feltétlenül nézze meg itt, és egyeztesse leendő modelljével. 
Sminktetoválás tájékoztató (letölthető) >>>
Kérdőív kozmetikai tetoválás előtt >>>
Nyilatkozat sminktetoválás előtt >>>

 • Allergia a sminktetováló festékkel szemben

 • Keloidos heg

 • Anyajegy, vagy folyadékkal telt hólyag

 • Bőrbetegség

 • HÍV, Hepatitis B.

Rövid távú kizáró okok, amikor várni kell a sminktetoválással:

 • Herpesz

 • Bármely betegség, legyengült immunrendszer

 • Terhesség

 • Szoptatás időszaka

 • Menstruáció

 • Bőrgyulladás, seb

Betegségek, amikor csak írásos szakorvosi engedély esetén végezhető el a sminktetoválás:
Extrém magas vérnyomás, cukorbetegség, vese v. májbetegség, bármely krónikus betegség.

Milyen területei vannak a sminktetoválásnak?
Sminktetoválással készíthető, szemöldök, szemkontúr, szemhéjsatírozások, szájkontúr és szájsatír, valamint kisebb motívumok testszerte, szépségpötty az arcon, illetve orvosi vagy plasztikai műtétek utáni bőrszín korrekció.

Kell-e valahogyan készülnöm a sminktetoválásra?
Néhány nappal a sminktetoválás előtt nem szabad gyantázni a szemöldök területén, amennyiben szemöldöktetoválásra készül.
Szemkontúr készítése előtt 2-3 nappal már nem szabad tartós szempillafestést készíteni, ezt még előtte meg kell tenni, ha szeretne.
Aznap nem célszerű kávét, illetve más koffein tartalmú italt fogyasztania.
Fájdalomcsillapító gyógyszer, nyugtató vagy alkohol fogyasztása aznap szigorúan tilos.

Mi a teendő sminktetoválás elkészítése után?
A sminktetoválást követően 2 hétig kerüljük a szoláriumot, napot, szaunát, közös fürdőket. Az elkészült sminktetoválást otthon egy speciális utóápoló krémmel kell ápolni, mely megakadályozza a festék kilökődését a bőrből, és gyorsítja a sebgyógyulást. Tilos a var leszedése és kapargatása, meg kell várni még a képződött sebtető magától esik le, esetleg a már teljesen levált részeket le lehet vágni kisollóval.

Mikor alakul ki a végleges szín?
Fontos tudni, hogy közvetlenül a sminktetoválás után a szín jóval intenzívebb, mint a végeleges szín lesz. Szemöldök és szemhéj esetében kb. a festék 30 %-a, a száj esetében a bevitt festék átlagosan 50%-a kiseik. A végleges szín csak hetekkel a tetoválás után alakul ki.

A szemöldököt kiszedik a sminktetoválás előtt?
Nem, csak a megfelelő formára szedjük, így sokkal természetesebb eredményt érhetünk el.
 

Maradt megválaszolatlan kérdése? Kérdezzen tőlünk!


Név
E-mail
Telefonszám
Üzenet
 

 


 

 Eseménynaptár

 
Szakmabeliek részére

Az általunk forgalmazott termékek használatához magas színvonalú képzést nyújtunk. 

Tanfolyamainkra bejelentkezhet, illetve bővebb tájékoztatást kaphat elérhetőségeink bármelyikén.
 

Tanfolyamok

Július

Augusztus

Szeptember

Sminktetoválás 3+3 napos alaptanfolyam  >>>

17  11
Sminktetoválás 9 napos alaptanfolyam  >>> 17  11

Színelmélet tanfolyam  >>>

19    
Hiperrealisztikus szemöldök tanfolyam >>> egyeztetés alapjánegyeztetés alapján egyeztetés alapján
Gyakorlat+ 3 napos haladó sminktetováló tanfolyam >>>     
Microblading tanfolyam >>>12-13 9-10, 30-3114-15
Sminktetováló Workshop     
Baalbek 3D szempilla tanfolyam  >>> 11, 31 15
5, 18
Baalbek szempilla haladó tanfolyam >>>10 16 6
Baalbek 6D szempilla tanfolyam >>>   14 4
iCurl szempillagöndörítés  >>>
 22  
Art Glitter Baalbek tartós csillám >>> egyeztetés alapján egyeztetés alapján egyeztetés alapján 
Dr. Rimpler krémkóstoló >>>
  8 25
Isabelle Lancray krémkóstoló  >>>
  8 25
Isabelle Lancray arcmasszázs  >>>   29 
Szemkörnyék masszázs tanfolyam >>>    
MESO-Vytal nyílt nap >>>      
Baalbek Szakmai nap >>>      
3D+6D szempilla nyíltnap >>>     
Sminktetováló nyíltnap kezdőknek >>>     
Sminktetováló nyíltnap haladóknak >>>      
Dr. Rimpler kezelések tanfolyama egyeztetés alapján egyeztetés alapján  egyeztetés alapján
Isabelle Lancray kezelések tanfolyama egyeztetés alapján
egyeztetés alapján  egyeztetés alapján
 

 
 Eseménynaptár
 
Lakossági érdeklődőknek

Egy nap alatt megtanítjuk arra a néhány trükkre, profi vonalvezetésre, amitől bármikor, bárhol a saját keze által hozhatja ki a legtöbbet magából.  
 Tanfolyamok Július Augusztus Szeptember
 Art Glitter Baalbek tartós csillám  egyeztetés alapján egyeztetés alapján egyeztetés alapján
Smink egyeztetés alapján egyeztetés alapján egyeztetés alapján
Csillámtetoválás bemutató nap egyeztetés alapján egyeztetés alapján egyeztetés alapján
 
 

Cégünk
Letöltések
Linkek
Állásajánlatok a Baalbek Stúdióban!
Galéria (események)
Írjon nekünk!
Árlista
Rólunk mondták
Vélemények a termékekről
Baalbek Stúdió

1051 Budapest, Arany János u. 9 
félemelet, kapucsengő: 65-ös
Bejelentkezés

06-1-266 1856
06-30-566 0806

Profikozmetikumok.hu

Baalbek Stúdió


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
site by
WWW.BAALBEKSTUDIO.HU - 2017 MINDEN JOG FENNTARTVA!